Pénzt akart

2023.09.05. 17:35

Ha nem fizetsz, a fiú meghal! - ezzel tartotta rettegésben a vértesszőlősi nőt a zsaroló

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki bántalmazással és gyilkossággal fenyegetőzött, egy vértesszőlősi családtól próbált így pénzt szerezni

Kemma.hu

A férfi jogtalan haszonszerzési célzattal elhatározta, hogy az általa korábbról ismert férfi családjától 300 ezer forint készpénzt szerez meg úgy, hogy megfenyegeti a férfi vértesszőlősi családtagjait. Azt tervezte, azzal zsarolja meg őket, hogy bántalmazni fogja korábbi ismerősét, ha nem kapja meg a pénzt.

Ezen szándéka alapján a vádlott július 6-án 10 óra 50 perckor az általa használt telefonszámról megpróbálta felhívni a férfi édesanyját. Mivel a nő a telefonhívásokat nem fogadta, a vádlott SMS-t küldött neki, amelyben közölte:

ha nem akarsz bajt magadnak akkor felveszed a telefont.

Mivel a nő a vádlott telefonhívását ezt követően sem fogadta, a zsaroló július 6-án 10 óra 58 perckor videóüzenetet küldött neki, amelyben követelte, hogy a sértett mondja meg a fiának, hogy keresse fel őt. Ezen kívül a nő július 6-án fizessen neki 300 ezer forintot, amennyiben nem teszi, bántalmazni fogja a fiát, illetve a fiú meghal.

A vádlott ezen követelésének a fenyegetés ellenére sem tett eleget a nő, ezért a vádlott cselekménye kísérleti szakban rekedt. Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője közlése szerint az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 évi – 4 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést, valamint 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben.

A próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelték el magatartási szabállyal, amely szerint a vádlott köteles munkaviszonyt létesíteni, esetlegesen ennek sikertelensége esetén magát álláskeresőként regisztráltatni. Az ítélet jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában