Ítélet

2023.09.28. 07:00

20 fekvőtámaszt nyomatott az apuka a bakonyaljai tanárral, felfüggesztettet kapott

Az apukának nem tetszett a napközis tanárnak a cselekedete, ezért másnap megvárta az iskola előtt, ahol fekvőtámaszozásra kényszerítette.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik egy bakonyaljai általános iskola tanárát kényszerítették fekvőtámaszozásra. Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság az apát 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfit 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a tanító a Kisbéri járásban lévő község általános iskolájában 2022. szeptember 13-án a tanórák után napközis tanári feladatokat látott el. Két tanuló verekedett az iskolában. A tanár felszólította a gyerekeket, hogy a verekedést hagyják abba és csináljanak inkább 20-20 fekvőtámaszt, melynek teljesítését követően a két tanuló megnyugodott. 

Másnap az egyik tanuló szülei a házirendtől eltérően, előzetes egyeztetés nélkül bementek az  iskola intézményvezetőjéhez és kifogásolták a napközis tanár eljárását, emiatt kérték a pedagógus felelősségre vonását. Ezután a szülők elhagyták az iskola területét. Az iskola bejáratánál az apa megvárta a napközis tanárt, akihez csatlakozott egy másik férfi.

Az iskola előtti parkolóban a tanárhoz odament az apa, aki számon kérte a gyermekével szembeni eljárását, ennek során megragadta mindkét felkarját, majd lökött egyet rajta, egyidejűleg rákiabált a pedagógusra, hogy végezzen el 20 fekvőtámaszt. A pedagógus a fekvőtámaszokat elvégezte, ezt pedig a másik férfi a  sértett engedélye nélkül mobiltelefonjával rögzítette, a felvételt az apának  alkalmazáson keresztül elküldte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában