Kábítószer birtoklás

2023.08.22. 06:57

Kertészkedés magas fokon: 58 tő marihuánát termesztett a férfi az ácsi háza közelében

Először tenyészedényben nevelte, majd a szabadföldbe kiültette, és a kiültetést követően a növényeket gondosan gondozta, öntözte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a kábítószer birtoklás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki ácsi ingatlanán, illetve ahhoz közeli önkormányzati területen termesztette a marihuanát.

Forrás: ugyeszseg.hu

Az indítvány szerint a férfi július 28. napját megelőzően az ácsi ingatlana területén, illetve annak közvetlen szomszédságában található önkormányzati tulajdonú füves, gazos területen - a magas fű és a gaz között elszórva - összesen 58 darab indiai hasis kender növényt termesztett akként, hogy azokat korábban először tenyészedényben nevelte, majd a szabadföldbe kiültette, és a kiültetést követően a növényeket gondosan gondozta, öntözte. A termesztett növényekből fogyasztott is.

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, illetve a letartóztatás szükséges a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében is. Az elkövető letartóztatását a bíróság 2023. július 31-én rendelte el, az ügyészség három hónappal történő hosszabbítást indítványozott.

A férfit a bíróság kábítószer birtoklásának vétsége miatt 2018-ban és 2023-ban is közérdekű munka büntetésre. Az elkövetővel szemben két további büntetőeljárás indult fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége, illetve lopás vétsége miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában