Vádemeléstől

2023.08.22. 10:00

Elszállt a férfi agya a dudálástól és kiabálástól, sorompót tört a tatabányai áruháznál +videó

Hiába próbálta élettársa érvényesíteni a parkolójegyet az nem akart felnyílni. A férfi bekattant, majd kézzel törte le azt.

Kemma.hu

A férfi dühében kézzel törte le a sorompót

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a tatabányai áruház parkolójában törte le a sorompót dühében, mert az nem nyílt fel. Dr. Horváth Sándortól megtudtuk, hogy az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetett férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

A vádirat szerint a férfi 2022. október 16-án a tatabányai áruház parkolójából akart távozni autójával.  A parkoló kijáratánál egy sorompó üzemel, amelynek számítógépes egységénél lehet érvényesíteni a pakolójegyet a fizetést követően, és ezáltal felnyílik a sorompó. A férfi a gépjármű jobb első ülésén ült, mögöttük további gépjárművek sorakoztak, amelyek szintén távozni kívántak a pakolóból. 

A férfi élettársa a gépjárművet a sorompó előtt hagyva az áruház előtt kifizette a parkolási díjat, megpróbálta érvényesíteni a parkolójegyet, azonban azt a számítógép nem érzékelte. Időközben a mögöttük lévő gépjárművekkel dudálni kezdtek és kiabáltak. A férfi élettársa a sorompónál ismét megpróbálta érvényesíteni a parkolójegyet, amely ismét sikertelen volt. 

Ezen felháborodva a férfi a sorompóhoz ment, a sorompórudat több alkalommal megrángatta. Az egyik rántás után a sorompórúd felnyílt, majd az kiszakadt a helyéről. A rongálással a férfi 151 ezer 345 forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában