Sokkoló

2023.08.14. 17:30

Drámai újraélesztés a tatabányai vasútállomáson: tinilány életéért küzdöttek a társai

A tinilány az életét a társai gyors beavatkozásának és pillanatok alatt kiérkező mentősöknek köszönheti.

Kemma.hu

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy 15 év körüli lány lett rosszul egy nemzetközi vonaton hétfő reggel. A német lány váratlanul összeesett, majd rángatózni kezdett. A barátai azonnal a segítségére siettek és a mentők is gyorsan a helyszínre érkeztek.

A lány cserkésztársai azonnal értesítették a kalauzt és rögtön hívták a mentőket. A mentésirányító utasításai alapján megvizsgálták a fiatal beteget, aki már nem lélegzett. A cserkészek a telefonos instrukciók szerint azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a lány életéért, amihez időközben egy orvostanhallgató is csatlakozott. Rövidesen a mentők is megérkeztek, majd azonnal folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a gyermeket stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában