Szőlőlevél helyett

2023.07.03. 10:54

Videón, ahogy bontogat a NAV: ínyencségeknek álcázott cigikonzerveket fogtak az M1-esen

Nem éppen az eredeti bolgár tehénsajt vagy a rizzsel töltött szőlőlevél rajongói voltak azok az utazók, akiknek az M1-es sztráda vármegyei pihenőjében szakították meg angliai útjukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Kemma.hu

Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei pihenőjében tartott szünetet egy Angliába tartó csapat, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőriztek. Hamar kiderült, hogy a három férfi – sofőr és utasai – nem a címkére írt gasztronómiai különlegességeket vitték a kocsiban lévő konzervdobozokban.

nav csempész konzerv
Nem éppen azt rejtették a dobozok, amit kellett volna
Forrás: NAV

Az autóban talált fémhengerek ugyanis egyenként egy kilónyi dohányt és két doboz cigarettát rejtettek. Súlyuk tette gyanússá a felirat szerinti sajtos és rizses dobozokat. Egyenként, három és négy kilót kellett volna nyomniuk, de alig haladták meg az egy kilónyi tömeget, ezért vették közelebbről szemügyre a pénzügyőrök. Az egyik utas azt állította, hogy ő szállítja az árut egy logisztikai cég alvállalkozójaként, de nem tudott a gyanús fémdobozok tartalmáról.

nav csempész konzerv
Alaposan felpakoltak az ínyencségekből
Forrás: NAV

A pénzügyőrök a 72 kiló fogyasztási dohányt és a 144 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát, amelynek értéke csaknem hatmillió forint, lefoglalták. Költségvetési csalás bűncselekmény és jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában