Eltolta

2023.07.03. 14:00

Lezáratlan bringát lopott az esztergomi vasútállomásról - ekkora pénzbüntetést kapott +videó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbíróságra azzal a férfival szemben, aki a sajátját hátrahagyva biciklit lopott Esztergomban. A bíróság az ügyészség indítványa alapján tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben.

Kemma.hu

Egy bringával jött, egy másikkal távozott

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk, a sértett 2022. július 15-én a 68 ezer 200 forint értékű kerékpárját lezáratlanul az esztergomi vasútállomáson, a kerékpártárolóban hagyta. Az elkövető 23 óra körül egy kerékpárt tolva érkezett meg a helyszínre, ahol észrevette a lezáratlan biciklit.

A férfi azt a kerékpárt, amivel érkezett, elhelyezte a tárolóban, majd felszállt a sértett biciklijére, és azzal hagyta el a vasútállomást. A tolvaj 2022. július 15. és július 17. között használta a lopott biciklit, majd 17 ezer forintért eladta. A nyomozó hatóság 2022. szeptember 5-én a vevőtől foglalta le a kerékpárt, és másnap visszaadta azt a sértettnek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a férfival szemben lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbíróságra. A  bíróság az ügyészség indítványa alapján tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 300 ezer forintnyi pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben. Sem az ügyész, sem a vádlott nem kérte a tárgyalás tartását, így a bíróság döntése jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában