Vádemelés

2023.06.27. 06:50

Videón az esztergomi tolvaj: a vasútállomásról lépett meg a lezáratlan bringával

A kerékpártolvaj az ellopott bringát pár napig használta, majd 17 ezer forintért eladta.

Kemma.hu

 Lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség egy tokodaltárói férfival szemben emelt vádat kerékpárlopás miatt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség pénzbüntetésre és 17 ezer forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra tett indítványt.

A vádirat szerint a  sértett 2022. július 15-én a 68 ezer 200 forint értékű kerékpárját lezáratlanul az esztergomi vasútállomáson, a kerékpártárolóban hagyta. Az elkövető  23 óra körüli időben, egy kerékpárt tolva érkezett meg az esztergomi vasútállomásra, ahol is észrevette a lezáratlan kerékpárt. Ezt követően a férfi azon kerékpárt, amivel érkezett, elhelyezte a tárolóban, majd felszállt a sértett biciklijére és azzal elhagyta a vasútállomást. A tolvaj férfi 2022. július 15-e és 2022. július 17-e között használta a lopott biciklit, ezután 17 ezer forintért eladta. A nyomozó hatóság 2022. szeptember 5-én a vevőtől foglalta le a kerékpárt, és másnap a sértettnek kiadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában