Garázdaság

2023.07.03. 11:36

Videó: kővel dobta be a kirakatokat, exe ablakát sem kímélte a tatabányai ablaktörő

A garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a tatabányai férfival szemben, aki üzlethelyiségekben okozott kárt, ezt a cselekményét térfigyelő kamera rögzítette.

Kemma.hu

A vádirat szerint a részeg férfi 2022. március 20-án 30 perccel éjfél után talált egy követ a Fő téren Tatabányán. A zsákmánnyal aztán az Árpád tér felé indult, ahol az egyik üzlethelyiség fóliázott kirakatüvegét legalább ötször megdobta, így azt be is törte.

A férfi ezután egy másik üzlet elé ment, és a kővel az üvegből készült bejárati ajtót egyszer megdobta, így azt kitörte. Egy harmadik üzlet kirakatüvegében is kárt okozott a kővel. A férfi az egyik sértettnek 207 ezer 950 forint,  egy másiknak 210 ezer, egy harmadinak 193 ezer 720 forint kárt okozott. Az ámokfutását kamera rögzítette.

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett. Az elkövető 2021. március 28-án egy baráti összejövetelen élettársával összeveszett, ami után kiment a házból, és egy autó mindkét oldalát megrúgta. A kocsiba ezzel 104 ezer forint kárt okozott.

A férfi párkapcsolatban volt egy nővel  2021. évtől 2022. márciusáig. Párja azonban szakított vele. A férfi 2022. március 13-án hajnali 2 óra körül elment a lakáshoz, amelyben a nő lakott, és ott  üvöltözve szidalmazta az exét, majd több kővel megdobta az ablakot, ami ettől be is törött.

A felbőszült férfi ezután egy másik ablakot is betört egy kővel, illetve a bejárati ajtót ütlegelte és rugdosta, majd a lakóház üveg bejárati ajtaját is betörte. A férfi a kitört üvegtábla nyílásán bemászott az épületbe és a nő lakásához ment, ahol annak ajtaját rugdosta. A férfi a rongálással a két sértettnek  34 ezer 200, illetve 19 ezer 972 forint kárt okozott.

Az elkövető cselekményének csak az vetett véget, hogy egy férfi távozásra szólította fel, aminek úgy tett eleget, hogy a bejárati ajtón keletkezett nyíláson kimászott. Az ügyészség a négyrendbeli rongálás vétsége és három rendbeli garázdaság vétsége miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit ítélje fogházbüntetésre és közügyektől eltiltásra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában