Áramütés

2023.07.21. 11:28

Kilencéves kisfiút rázott meg az áram Kisbéren: mentőhelikopterrel szállították kórházba

A balesetet feltehetőleg egy nem jól beszerelt klíma okozta.

Kemma.hu

Kisbéri olvasónktól kaptuk a hírt, hogy mentőhelikopter vitt el egy kilenc éves kisfiút áramütés miatt. A tőle kapott információ nyomán megkerestük a megyei rendőrfőkapitányságot különös tekintettel arra, hogy olvasónk szerint egy nem szakszerű szerelés miatt történt a baj. 

Gányai Balázs, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyben a Kisbéri Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A sajtóreferens hozzátette: a kisbéri rendőrök a tegnapi nap folyamán helyszínelést tartottak a balesetnél. 

Sajnos nem ez az első eset, hogy gyerekeket ráz meg az áram. Ahogy arról beszámoltunk, korábban a szlovákiai Felsőkorompán tartott falunapi rendezvényen rázott meg egy két éves kisfiút az áram. A gyermek szülei egy teljesen hétköznapi körhintára ültették fel két és fél éves kisfiukat, Mátyást. Amikor viszont a kisfiú hozzáért a hinta lánc részéhez, áramütés érte és felsikoltott. Édesanyja odarohant, hogy megnyugtassa, mert nem tudta, mi történt, ekkor azonban rajta is keresztülfutott az áram, s ő is megsérült.

Budapesten hasonló esethez riasztották a mentősöket, amikor az óvodában rázott meg az áram egy kislányt. Az ügyben a IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvodaüzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket. A közlemény szerint az óvodának a hagyományos falak helyett üvegfalai voltak, így a helyiségekben az elektromos berendezéseket a gyári kialakítással szemben nem a falon vagy az álmennyezeten, hanem a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, emiatt azok villamos csatlakozása nyitott, hozzáférhető volt.

Áprilisban tragédiába torkollott egy villanyszerelő hanyag munkája, aki miatt meghalt egy tízéves kislány Hajmáskéren. Az 52 éves villanyszerelő a ház villamos hálózatát újította fel, de fordítva kötötte be a vezetékeket, és pár nappal később a gyereket halálos áramütés érte a fürdőszobában, amikor megrázta egy fémpolc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában