Ítélet

2023.07.03. 15:27

Hosszú időre hűvösre került az M1-esen a teherautójával mindent letaroló embercsempész

Meghozta ítéletét a Tatabányai Járásbíróság.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a férfival szemben embercsempészés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbíróságra. A  bíróság az ügyészség indítványa alapján a férfit 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 5 év 4 hónap kiutasításra ítélte. A döntés jogerős. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a büntetőeljárás a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban – derült ki Dr. Borbély Veronikától, a főügyészségi ügyész helyettes sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 30-án a magyar-szerb határon, egy erdős területen lengyel honosságú teherautójának rakterébe 18 szír migránst vett fel azzal a céllal, hogy őket Nyugat- Európába szállítsa. 

A sofőr a gépkocsit az M1-es autópálya külső forgalmi sávjában vezette. Amikor a rendőrség  délután fél négykor a Harkályos pihenőhely előtt több szolgálati gépkocsival intézkedés alá akarta vonni, a férfi mintegy 80-90 kilométer/óra sebességre lassította a teherautót és a leállósávba hajtott, őt később, Tatabánya térségében sikerült elfogni 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában