Letartóztatás

2022.09.02. 18:10

Kattant a bilincs a teherautójával mindent letaroló embercsempész kezén

Először az őt megállítani akaró adóhatóság autójának ütközött, majd a szalagkorlátnak csapódott teherautójával, ezt követően pedig a vadrácson átmászva próbált menekülni a rendőrök elől az embercsempész.

Kemma.hu

Forrás: City Magazin/Hírnyolc

Fotó: BARANYAI ATTILA

Embercsempészés és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a grúz állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 19 migránst szállított illegálisan, miközben szándékosan az őt megállítani kívánó szolgálati autónak ütközött.

Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság szeptember 2-án ülést tartott, azon az embercsempészt meghallgatta, majd azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész, a védő és elkövető is tudomásul vette, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az indítvány szerint a férfi augusztus 30-án a magyar-szerb határon, egy erdős területen lengyel honosságú teherautójának rakterébe 19 szír migránst vett fel azzal a céllal, hogy hogy őket Nyugat- Európába szállítsa.

A sofőr a gépkocsit az M1-es autópálya külső forgalmi sávjában vezette. Amikor a rendőrség és adóhatóság délután fél ötkor a Harkályos pihenőhely előtt több szolgálati gépkocsival intézkedés alá akarta vonni, a férfi mintegy 80-90 kilométer/óra sebességre lassította a teherautót és a leállósávba hajtott. 

Az adóhatóság szolgálati gépkocsija a tehergépkocsi elé sorolt, ekkor azonban a grúz férfi szándékosan, fékezés nélkül a tehergépkocsi elejével a szolgálati autó hátsó részének ütközött. Az ütközés következtében az adóhatóság gépkocsija az útpadkára, majd a kihajtó melletti füves területre sodródott.

A tehergépkocsi a szalagkorlátnak ütközve folyamatosan lassult, miközben annak sofőrje kiszállt a jobb oldali első ajtón, átfutott jobbra az autópálya forgalmi sávjain azzal a céllal, hogy a vadkerítésen átmászva tovább meneküljön a rendőrök elől, akik azonban elfogták. A balesetben egy pénzügyőr hadnagy és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!