Ítélet

2023.07.07. 16:40

30 főt szállított az embercsempész Komárom térségében, börtön lett a jutalma

Ítélet született a moldáv állampolgárságú embercsempész ügyében.

Kemma.hu

A gépjármű raktere, ahol a migránsok a szállítás során tartózkodtak

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

A Komáromi Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította azt a moldáv állampolgárságú férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. május 19-én három személy szállítására alkalmas tehergépkocsi rakterébe harminc, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns személyt akart a magyar-szerb határról Ausztriába szállítani – tudtuk meg Dr. Borbély Veronikától, a főügyészségi ügyész helyettes sajtószóvivőjétől.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M1-es autópálya 73. kilométerszelvényénél található Grébics pihenőbe kívánták a vádlott által vezetett járművet ellenőrzés céljából kivezetni, ezért a gépjárművet elölről, hátulról és bal oldalról közrefogta három rendőrautó. 

Ezután a vádlottat megállásra hívták fel, amelynek nem tett eleget, gyorsított, az alakzatból kitört, majd a leállósávra hajtott, ott megállt, a járműből kiugrott és elszaladt. Őt a rendőrök kis idő múlva, amikor a vádlott a vadkerítésen kívánt átmászni, elfogták. A rendőrök a raktérben a migráns személyeket megtalálták. Az ügyészség indítványára a járásbíróság 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 5 év 8 hónap kiutasításra ítélte a férfit. A bíróság döntése jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában