Csalás

2023.06.03. 20:05

Milliós összeggel verte át interneten a vásárlóit a férfi, most bűnhődhet érte

Informatikai eszközöket hirdetett eladásra, csakhogy az árukkal nem rendelkezett. Így húzott le több mint 70 embert, tettére azonban végül fény derült.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülést tart annak csalónak az ügyében, aki interneten verte át vásárlóit. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendelkezzen vagyonelkobzásról. 

A vádirat szerint a vádlott 2020. április és 2022. február között egy internetes oldalon, valamint egy közösségi oldalon különféle informatikai eszközöket – mobiltelefont, routert, videókártyát, memóriamodult – hirdetett eladásra, melyekkel nem rendelkezett, a hirdetésekhez internetről letöltött képeket használt fel.

A vádlott nemcsak a saját, hanem más nevében, valamint kitalált nevek alatt is tett közzé hirdetéseket azért, hogy a sértettek előtt a személyazonossága rejtve maradjon. A vádlott a hirdetésekre jelentkező sértettektől a megrendelt termékek vételárát, a vételár előlegének, illetve esetenként a postaköltségnek az előre történő megfizetését kérte. Cselekedeteivel 75 sértettnek összesen több mint egymillió forint kárt okozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában