Lopás

2023.06.09. 06:37

4 hónapot bírt a börtön után, ismét bűnbe esett az oroszlányi férfi (videó)

A visszaeső férfi nemrégiben szabadult a börtönből, de ismét bűncselekményre adta a fejét. Mostani tettéért elzárást kaphat.

Kemma.hu

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség a benyújtott vádiratban elzárás büntetésre tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki lopott bankkártyával vásárolt két alkalommal is. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az eljárást továbbiakban a Tatabányai Járásbíróság folytatja.

A különös visszaeső férfi a szabadságvesztésből szabadulását követően 4 hónap után, február 17-én az oroszlányi hajléktalanszálló területén a sértett közös helyiségben található és kulcsra zárt szekrényét a saját kulcsával kinyitotta. Ezt követően a férfi a szekrényben lévő hátizsákból a pénztárcát kivette, átkutatta, abból a sértett nevére kiállított bankkártyát magához vette.

A férfi ezután a bankkártyával dohányboltban két alkalommal összesen 6289 forint értékben egy zacskó  dohányt, egy doboz cigarettát és egy darab üdítő italt vásárolt. A bankkártyát a tolvaj visszaadta a tulajdonosának. Az elkövető által vásárolt termékeket a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek adta ki, így a kára megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában