Tárgyalás

2023.05.25. 10:20

Késsel, bedrogozva próbált meg rabolni a férfi Kisbéren, most bűnhődhet érte

Gyorsított eljárásban ítélhetik el azt a visszaeső kisbéri bűnözőt, aki pár hete egy késsel próbált meg kirabolni egy dohányboltot Kisbéren.

Kemma.hu

A Komáromi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet miatt gyorsított eljárásban május 26-án bíróság elé állítja azt a férfit, aki késsel fenyegetve követelte a kasszában lévő pénz átadását, azonban elmenekült az üzletből, miután az eladó közölte vele, hogy segítséget fog kérni.

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi március 31-én reggel bement a kisbéri dohányboltba és az eladót felszólította, hogy a kasszában lévő pénzt adja át a részére. A férfi elővett egy 15 centiméteres pengehosszúságú kést, azt az eladónak megmutatta, majd azzal fenyegetve kijelentette, hogy „ebből neked bajod lesz”. Az elkövető ezután a kést visszatette a kabátjába. Az eladó a telefonját a kezébe vette, és közölte az elkövetővel, hogy segítséget fog kérni. A rabló férfi ennek láttán megijedt, és elmenekült a boltból.

Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, ugyanis a bíróság 2018-ban felfegyverkezve elkövetett rablás miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztésből 2021-ben szabadult feltételes kedvezménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában