Rablási kísérlet

2023.04.03. 12:57

Késsel ment a bevételért a kisbéri dohányboltba - droggal szerzett hozzá bátorságot

A kisbéri nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a 29 éves férfit. A komáromi ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatát egy hónapra.

Kemma.hu

Nem vásárolni akart a beállt rabló

Forrás: police.hu

Mint azt a rendőrség közölte, március 31-én 6 óra 46 perckor, a nyitást követően N. K. bement Kisbéren egy dohányboltba. Nem vásárolni szeretett volna, a bevételt akarta, az alkalmazottat pedig felszólította, hogy adja oda neki a kasszában lévő pénzt.

A férfi akarata nyomatékosítására egy 15 centiméter pengehosszúságú kést vett elő a zsebéből. Az eladó azonban közölte, hogy nemrég nyitott, így a boltban nincs pénz, majd telefonja segítségével megkísérelt segítséget hívni. A rabló ezt látva zsákmány nélkül elmenekült.

A helyszínen készült kamerafelvétel elemzésekor a bűnügyi és a rendészeti állomány közös adatgyűjtése során sikerült azonosítani a 29 éves N.K.-t, akit a Kisbéri Rendőrkapitányság rendőrei még aznap délután elfogtak a városban.

A férfit drogtesztnek vetették alá, ami pozitív eredményt mutatott. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták N. K.-t , aki beismerő vallomást tett. Ellene felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete, illetve kábítószer birtoklás miatt indult büntetőeljárás.

A férfi nem tudott értelmes választ adni a tettére. A rendőrség őt őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komáromi Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására. Az ügyben az ügyészség indítványozta is az elkövető letartóztatását, amelyet a bíróság egy hónapra jogerősen el is rendelt.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a kényszerintézkedés a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása miatt szükséges. Az indítvány szerint a férfi március 30. napját megelőző napokban marihuánát fogyasztott.

Ha a minősített rablás bűntettében bűnösnek találják, a férfi akár 10 évet is kaphat. Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, ugyanis a bíróság 2018-ban  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, mely szabadságvesztésből 2021-ben szabadult feltételes kedvezménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában