Ismeretlen

2023.05.17. 20:42

Hátborzongató rejtély: máig nem tudni, kinek a koponyáját találták meg az 1-es úton

Az emberi maradványt Ács térségében, az 1-es főút 102-es kilométerszelvénye melletti régi parkolóban találták. A személyazonosságát azóta nem sikerült tisztázni.

Kemma.hu

A szakérők szerint a megtalált emberi koponya egy 40-60 év közötti személyé lehetett

Forrás: Shutterstock

A Semmelweis Egyetem szakértőjének szakvéleménye alapján a 2021. december 29-én, Ácson megtalált koponya emberi eredetű – derül ki a Police.hu legfrissebb körözési listájából. 

A koponya kaukázusi embertípustól (europid), nőnemű személytől származik. A koponyán olyan sérülést nem észleltek, amely a halál időpontja környékén alakult volna ki. A szakértői vélemény alapján a halál beálltának feltételezhető ideje 20-30 éven belüli. A koponyavarratok és a fogazat állapota alapján a maradvány 40-60 év közötti személytől származik. Különös személyazonosító jegyet a koponyán nem találtak. Fejlődési rendellenesség, illetve halál időpontja körüli vagy halál beálltát megelőző sérülés, betegség nyoma nem volt igazolható. A fogazaton előre haladott kopás jeleit látták érdemi fogkőképződés nélkül. Olyan sérülést nem észleltek, mely erőszakos halál gyanúját vetné fel.

A rendőrség kéri, hogy ha valaki rendelkezik releváns információval, bejelentést tehet a rendőrség honlapján, valamint az ingyenesen hívható +3634/541020 telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában