Ámokfutó

2023.05.13. 08:00

Autós üldözés: bedrogozva, bepiázva menekült a zsaruk elől Esztergomtól Altáróig

A menekülő férfit Tokodaltárón egy betonkorlát állította meg. A rendőrök rövid idő alatt elfogták, most ítélet születhet az ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint május 17-én tartanak tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki ittasan, bedrogozva menekült kocsival a rendőrök elől. A tárgyaláson ítélet várható.

A vádirat szerint a vádlottat a bíróság eltiltotta a járművezetéstől, ennek ellenére 2021. július 26- án késő este Esztergomban gépkocsit vezetett. A férfi a járművezetés előtt alkoholt és amfetamint fogyasztott, a gépkocsira egy ismeretlen személytől megszerzett, cseh honosságú rendszámot szerelt fel. A vezetés során észrevett egy rendőrautót, menekülni kezdett, az őt követő rendőrautó hang- és fényjelzéseire nem állt meg. 

A férfi a járművel Esztergomból a 117-es útra, majd Táton keresztül Tokodaltáróra hajtott. Itt a Gyár utcát és a vasúti síneket elválasztó betonkorlátnak ütközött, melynek következtében az autó üzemképtelenné vált, ezért a vádlott és az egyik utasa kiszállt az autóból és elszaladt, azonban a rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában