Ítélet

2023.04.05. 13:51

Videón a lopás közben villantott kőművesdekoltázs: gazdája szerszámokat lopott Tokodon

Az esztergomi bíróság jogerős büntetővégzést hozott a négy rendbeli lopással miatt és egyedi azonosító jellel való visszaéléssel vádolt férfi ügyében.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség négyrendbeli lopás vétsége miatt és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt benyújtott vádirata alapján az Esztergomi  Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott. A bíróság a férfival szemben 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetést, 42 ezer forint összegben meghatározott vagyonelkobzást és 1 év járművezetéstől eltiltást szabott ki – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2022. március 3-án kocsival jelent meg a tokodi teleknél, amelyen egy ház és több melléképület állt. A férfi a szerszámtároló melléképület zárt ajtaját felfeszítette, majd bement és onnan 2 emelő bakot vett magához.

A férfi a telken lévő más szerszámokat, kapafejet, eketagot, mérleget, kalapácsot, kovácsüllőt is ellopott úgy, hogy ezeket a kocsijába pakolta. A bűncselekmény elkövetési értéke 47 ezer 500 forint.

A férfit ismerősei figyelmeztették, hogy a lopást biztonsági kamera rögzítette, így autója alapján azonosították őt, mint a bűncselekmény elkövetőjét. Hogy a felelősségre vonást elkerülje, a férfi 2022. március 7-én az esztergomi utcán parkoló személygépkocsi rendszámtábláit leszerelte, és azokat bevitte a lakásába.

Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, a férfival szemben kiszabott 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésről, a 42 ezer forint összegben meghatározott vagyonelkobzásról és az 1 év járművezetéstől eltiltásról a végzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában