Vitte, amit ért

2023.01.31. 08:32

Videón a tolvaj: emelőbakkal, szerszámokkal pakolta meg a kocsiját Tokodon

Az Esztergomi Járási Ügyészség négy rendbeli lopás vétsége miatt és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbírósághoz.

Kemma.hu

A férfit négy rendbeli lopással és egyedi azonosító jellel való visszaéléssel vádolják

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádiratban írt tényállások egyike szerint a férfi 2022. március 3-án kocsival jelent meg a tokodi teleknél, amelyen egy ház és több melléképület áll. A férfi a szerszámtároló melléképület zárt ajtaját felfeszítette, majd oda bement, és onnan 2 emelő bakot vett magához.

Ezeken felül a férfi a telken lévő más szerszámokat, kapafejet, eketagot, mérleget, kalapácsot, kovácsüllőt lopott el úgy, hogy ezeket a kocsijába pakolta. A bűncselekmény elkövetési értéke 47 ezer 500 forint.

A férfit ismerősei figyelmeztették, hogy a lopást biztonsági kamera rögzítette, így autója alapján azonosították őt, mint a bűncselekmény elkövetőjét. A felelősségre vonás elkerülése érdekében a férfi 2022. március 7-én az esztergomi utcán parkoló személygépkocsi rendszámtábláit leszerelte, és azokat bevitte a lakásába.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és 42 ezer forint összegű vagyonelkobzásra tett indítványt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában