Közokirat-hamisítás

2023.04.22. 19:45

Védettségi igazolvány oltás nélkül: Tatabányán pénzbüntetést adnának a trükközőknek

Átjátszották a háziorvost, majd oltás nélkül szerezték meg a védettségi igazolványt. Most ülést tartanak a csalók ügyében.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint április 27-én előkészítő ülést tartanak annak a 4 főnek az ügyében, akik Covid-oltással és a védettségi igazolvány megszerzésével trükköztek. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakat ítélje pénzbüntetésre.

A vádirat szerint a II. rendű vádlott a saját és barátai, a III. rendű és a IV. rendű vádlottak személyes adatait előzetes megbeszélésük alapján átadta az I. rendű vádlott részére azért, hogy a SARS-COV-2 koronavírus elleni védettséget igazoló védettségi igazolványt, oltás felvétele nélkül megkapják. Az I. rendű vádlott a II. rendű vádlottól kapott személyes adatokat az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerben jogtalanul, a háziorvos tudta és beleegyezése nélkül, a belépési kódját felhasználva rögzítette. 

A Fentiek alapján a vádlottaknál 2021. május 8. és 2021. június 9. napján Sinopharm Covid19 vakcina felvétele lett valótlanul rögzítve oly módon, hogy az oltást nem vették fel, így a fenti személyek jogosulatlanul szereztek védettségi igazolványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában