Zsarolás

2023.04.20. 16:07

Váltságdíj Oroszlányban: nem lesz megverve, ha fizet - ezzel fenyegetőzött a D.Á.

D.Á. pénzt követelt egy másik férfitól. A fizetésre két órát adott, nem teljesítés esetén pedig bántalmazást helyezett kilátásba.

Kemma.hu

Zsarolás gyanúja miatt vettek őrizetbe az oroszlányi rendőrök egy férfit április 18-án. Az illető, D.Á. a kora délutáni órákban keresett fel egy férfit, akit egyébként nem ismert. Közölte vele, hogy az élettársával azért vesztek össze, mert a másik férfi a nőt elcsábította.

D.Á. a sérelem miatt pénzt követelt a sértettől, a 10 ezer forint kifizetésre pedig határidőt is szabott, 2 órát. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, mire a vádlott átkutatta a ruházatát, de pénzt valóban nem talált. Ezt követően közölte a sértettel, hogy ha nem fizeti ki a pénzt, akkor megveri, majd, hogy a szavainak nyomatékot adjon, 2-3 alkalommal nagy erővel arcon vágta őt.

Ezután elvette a sértett telefonját, amivel felhívta annak fiát, és közölte vele, hogy az apja 10 ezer forinttal tartozik neki, és azt fizesse ki helyette, mert ha ez nem történik meg, akkor az apja

csúnyán el lesz rendezve.

Abban állapodtak meg, hogy a fiú átutalja a 10 ezer forintot egy ismerősének, aki 2 óra múlva átadja a pénzt D.Á.-nak, aki ezután elment a helyszínről, majd ismét fenyegető hívásokat indított az apa és a fiú felé is.

Az apát azzal hívta fel, hogy ha nem szerzi meg a pénzt, akkor megkeresi, lerakja egy pincébe, és addig nem fogja elengedni, amíg ki nem váltja a fia kétmillió forintért.  A követelésének nyomatékosítása végett a vádlott emlékeztette a sértettet, hogy nagyon csúnya pofonokat kapott korábban, de

egy kicsit többet fog kapni következő alkalommal.

A sértett végül ahelyett, hogy fizetett volna, inkább bejelentést tett a rendőrségen. Az egyenruhások rövid időn belül elfogták a 30 éves zsarolót, akit előállítása után a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe is vették– adta hírül a police.hu. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és bíróság elé állítás javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.

A Tatabányai Járási Ügyészség a férfit április 20-án állította bíróság elé. A Tatabányai Járásbíróság a zsarolás bűntette miatt indult ügyben ítéletet is hozott: a vádlottat 5 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában