Előkészítő ülés

2023.04.09. 07:30

Tízezrekért is eladták a lelküket a tűzifacsalók: Tatabányán kell felelniük

Csak ígérték, de nem vitték a tűzifát, ketten is lebuktak a bandából. A főkolompost még keresi a rendőrség.

Kemma.hu

Csalás büntette miatt tartanak előkészítő ülést a Tatabánya Járásbíróságon április 12-én délelőtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádirat szerint, ahogy azt a Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019 januárjában elhatározta, hogy rendszeresen, jogtalan haszonszerzési célzattal, tényleges teljesítési képesség és szándék nélkül tűzifát kínál megvételre internetes hirdetési oldalakon ahol a tűzifa vételárának előre történő átutalását kéri.

A másodrendű vádlott az ismeretlen személlyel a hirdetések feladása előtt megegyezett abban, hogy a saját nevére bankszámlát nyit és a bűncselekmények
elkövetéséből származó, a bankszámlájára érkező pénzösszegeket átutalja vagy személyesen felveszi, majd az ismeretlen személy részére átadja.

Az elsőrendű vádlott két sértettel, a valótlan tartalmú hirdetésben megadott telefonszámon egyeztetett is a tűzifa megvásárlásáról és annak kiszállításáról, mely beszélgetések során ő adta meg a sértetteknek a II. rendű vádlott bankszámlaszámát. A nyomozás során ismeretlenül maradt személy négy embernek 72 ezer és 510 ezer forint közötti kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában