Indítvány

2023.04.26. 07:00

Késes rablás a kisbéri trafikban: rácsok mögött tartanák a támadót

Alig szabadult két éve a börtönből felfegyverkezve elkövetett rablása miatt, most késsel csapott le a kisbéri trafikban.

Kemma.hu

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfi letartóztatásának a meghosszabbítását 3 hónappal, aki Kisbéren egy dohányboltot akart kirabolni késsel. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a kényszerintézkedés szükséges a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében. 

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság április 3-án rendelte el egy hónapra. Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, ugyanis a bíróság 2018-ban  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből 2021-ben szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az indítvány szerint a férfi 2023. március 31-én 6 óra 46 perckor bement a kisbéri dohányboltba és az eladót felszólította, hogy a kasszában lévő pénzt adja át a részére. A férfi elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal fenyegette az eladót, aki a telefonját a kezébe vette, és közölte az elkövetővel, hogy segítséget fog kérni. A rabló férfi ennek láttán megijedt, és elmenekült a boltból. Az indítvány szerint a férfi 2023. március 30. napját megelőző napokban marihuánát fogyasztott. A nyomozó hatóság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsította meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában