Fenyegetés

2023.04.12. 10:30

Bombariadó Tatabányán: rácsok mögött marad a győri srác, félszázan rettegtek miatta

Káoszt okozott a fiatal Tatabányán, amikor bombariadóval fenyegetőzve hívta fel a rendőröket. Az ügyészség ismét lépett ügyében.

Kemma.hu

Mint korábban megírtuk, bombariadó okozott riadalmat március 6-án, hétfőn este Tatabányai Újváros városrészében. A rendőrségre egy ismeretlentől érkezett a hívás 19 óra 44 perckor, miszerint a férfi 3 bombát is elrejtett a Mártírok útja egyik tízemeletesének lépcsőházában.

Az épület 33 lakásából összesen 53 személyt evakuáltak. Őket a Kodály Zoltán Általános Iskolában helyezték el, amíg a bombakutatók és kutyáik átvizsgálták a területet. Ezzel egyidejűleg a nyomozás is kezdetét vette.

A feltételezett elkövető fényképét továbbították a helyszínen tartózkodó rendőröknek, akik az elkövetőt két órán belül a helyszínen beazonosították, majd elfogták. A 22 éves győri férfinél megtalálták azt a telefont, amelyről a hívást kezdeményezte, valamint egy SIM-kártyát, amelyet a bejelentéskor használt.

Mint dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője elmondta,  a nyomozás még folyamatban van, ám a Tatabányai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta az elkövető letartóztatásának a meghosszabbítását. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását két hónappal, azaz június 9-ig hosszabbította meg, mivel változatlanul megalapozottan fennáll a bűnismétlés veszélye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában