Ítélet

2023.03.02. 07:36

Viperával kirabolták a tatabányai férfit, majd energiaitalt vettek

A minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott.

Kemma.hu

A lakás ajtaján látszódtak a nyomok

Forrás: ugyeszseg.hu

Mint dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője részletezte: a járásbíróság az egyik férfit 2022. november 15-én 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Tatabányai Törvényszék február 2-án meghozott ítéletével az elkövető és védője fellebbezése alapján annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a szabadságvesztés fokozatát börtönben határozta meg.

A járásbíróság a vádiratban vádolt másik férfival szemben március 1-jén hozott ítéletet. A bíróság ezt a férfit 5 év 8 hó börtönbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.  Az elkövető és védője a kihirdetett ítéletet tudomásul vette.

A vádirat szerint két férfi 2022. március 4-én 22 óra 10 perckor megjelentek egy tatabányai lakásnál. Az egyikük a lakás ajtaján bekopogott, miközben fenyegetően kiabált. Az ott lakó résnyire kinyitotta az ajtót, ezután a kiabáló férfi a bottal befelé hadonászott. Az elkövetők tolták befelé az ajtót, miközben sértett sikertelenül próbálta azt visszanyomni.

A lakó a „viperát” tartó férfi kezére ráfogott, dulakodtak. Eközben a másik férfi a lakásban magához vette a sértett telefonját és 65 ezer  forint készpénzt, a nevére kiállított SZÉP kártyát és bankkártyát. A „viperát” tartó férfi a dulakodás közben odaszólt társának, aki ezután magához vette egy játékkonzolt, ezen kívül a kabátját is. Az elkövetési érték összesen: 308 ezer 390forint. A lakásból távozást követően az elkövetők a sértettől elvett bankkártyával egy automatából 280 forintért energiaitalt vásároltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában