Jogerős ítéletek

2023.03.22. 19:00

Videó: börtön és pénzbüntetés a bunyóért, ami sörözésből lett a tatabányai teraszon

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a két férfival szemben, akik sörözést követően verekedtek össze.

Kemma.hu

Két részeg verekedett össze 2021. augusztus 12-én, egy tatabányai sörözőnél. Két külön asztaltársaságnál ültek a teraszon, ám az egyik férfi a másik társaság beszélgetéséhez kötekedve hozzászólt, ami nem tetszett az asztalnál ülő másik férfinak.

Mint arról korábban beszámoltunk, állva kiabált egymással, majd az egyik férfi többször megrúgta a másikat, aki ettől a betonon hagyott levágott faágak közé esett.  A verekedést kezdeményező férfi a földről felálló félmeztelen férfit ököllel ütötte, többször megrúgta, majd a földre szorította. A földre került férfi újra felállt, ekkor már ő támadott a másik férfira, a karját rángatta, a nyakát átkarolva a betonra rántotta, a hasára ráült és a jobb öklével az arcát ököllel hétszer megütötte. Ezzel eltörte a megütött férfi orrcsontját, homlokcsontját, valamint vállízületét. A sérülések tényleges gyógytartama 8 hét volt.

A verekedésben a kötekedő férfi is megsérült, mindkét kezén, térdén, lábán, nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokat szenvedett el a másik férfi általi bántalmazása közben, emiatt azonban nem kérte a támadó megbüntetését.

A járásbíróság korábban az egyik férfival szemben 2 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést, a másik férfival szemben 200 napi tétel pénzbüntetést szabott ki azzal, hogy az egy napitétel összegét 1000 forintban állapította meg.

A felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott férfival szemben a büntetővégzés jogerőssé vált, azt az ügyész is tudomásul vette. Ugyanakkor a másik férfival szemben az ügyészség tárgyalás tartását kérte a pénzbüntetés súlyosítása érdekében. A bíróság előkészítő ülést tűzött ki az ügyészség tárgyalás tartási kérelme alapján.

A március 22-i előkészítő ülésen a bíróság a másik férfit 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy az egy napi tétel összegét 1500 forintban határozta meg. Az így kiszabott összesen 300 ezer forint pénzbüntetést az ügyész, vádlott tudomásul vette, így ez az ítélet is jogerős – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában