Ítélet

2023.02.10. 19:28

Videó: szóváltásból bunyó tört ki a tatabányai kocsmateraszon

A súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott az elkövetőkkel szemben.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a járásbíróság az egyik férfival szemben 2 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést, a másik férfival szemben 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott férfival szemben a büntetővégzés jogerőssé vált, azt az ügyész is tudomásul vette. Ugyanakkor a másik férfival szemben az ügyészség tárgyalás tartását kérte a pénzbüntetés súlyosítása érdekében, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő férfiak 2021. augusztus 12-én a tatabányai söröző teraszán két külön asztaltársaságnál ültek. Az egyik férfi a másik társaság beszélgetéséhez kötekedve hozzászólt, ami nem tetszett az asztalnál ülő elkövetőnek. Ez a férfi felállt, és megkérdezte a kötekedő férfit, hogy miért szól bele a beszélgetésükbe.

Mindkét férfi állva kiabált egymással, majd az egyik férfi többször megrúgta a másikat. A megrúgott férfi a betonon hagyott levágott faágak közé esett, majd felállt. A verekedést kezdeményező férfi a földről felálló félmeztelen férfit ököllel ütötte, többször megrúgta, majd a földre szorította.

A földre került férfi újra felállt, ekkor már ő támadott a másik férfira, a karját rángatta, a nyakát átkarolva a betonra rántotta, a hasára ráült és a jobb öklével az arcát ököllel hétszer megütötte. Ezzel eltörte a megütött férfi orrcsontját, homlokcsontját, valamint vállizületét,  e sérülések tényleges gyógytartama 8 hét volt.

A kötekedő férfi is megsérült, mindkét kezén, térdén, lábán, nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokat szenvedett el a másik férfi általi bántalmazása közben, emiatt nem kérte a támadó megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban az egyik, büntetett előéletű férfival szemben súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfival szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetésre tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában