Csalás

2023.03.31. 12:40

Többek között édesanyja halálhírével is sikerült pénzt kicsalnia egy oroszlányi férfinak, felelnie kell tettéért

Különböző indokokkal és ígéretekkel százezreket csalt ki több embertől egy férfi, tettére azonban fény derült. Most folytatódik a tárgyalása.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék április 4-én tart tárgyalást annak az oroszlányi férfinak az ügyében, akit csalás bűntettével vádolnak. A tárgyalás ezen a napon a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a férfi 2019 decemberében felajánlotta a szombathelyi ismerősének, hogy a sérült autóját megjavíttatja, ezért 350 ezer forintot kért az illető feleségétől. A vádlottnak azonban nem állt szándékában a jármű megjavíttatása, az átvett pénzt elköltötte. A vádlott ezt követően ismét pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanazon házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt és temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A pénzt ismét megkapta, ám ezúttal sem állt szándékában visszafizetni azt, és miután saját megélhetésére elköltötte az összeget, a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A vádlott ezt követően 2020 júliusában megismerkedett egy oroszlányi nővel, aki gépkocsit szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, mert a férfi azt állította, hogy ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi azt ígérte neki, hogy elintézi a jármű megvásárlását, ezért a nő egy borítékban 600 ezer forintot adott neki. A férfi azonban oroszlányi tartózkodásai idején a borítékból különböző összegeket kivett és elköltött, amiből végül csak 50 ezer forint maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában