Csalásért felelhet

2023.02.26. 09:40

Édesanyja halálhírével és autóvásárlással csalt ki pénzt egy oroszlányi férfi

Tanúk meghallgatásával folytatódik annak a férfinak a tárgyalása, aki több ismerősétől csalt ki pénzt.

G. D. V.

A Tatabányai Járásbíróság február 28-án, kedden tárgyalja tovább annak a férfinak az ügyét, aki becsapva ismerőseit, pénzt csalt ki tőlük, majd azt saját magára költötte. A vádirat szerint a férfi 2019. decemberében felajánlotta egy szombathelyi ismerősének, hogy annak sérült autóját megjavíttatja, amiért ezért 350 ezer forintot kért és kapott az autó tulajdonosának feleségétől.

A férfinak azonban már a pénz átvételekor sem állt szándékában megjavítani az autót, a pénz pedig egyszerűen elköltötte. Mint erről korábban beszámoltunk, a férfi ezután ismét pénzszűkébe került, ezért a rászedett házaspárnak az hazudta, hogy az édesanyja meghalt és temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A feleség a pénzt 2020. januárban át is adta a férfinak, aki ez is saját megélhetésére fordította.

A csaló 2020. júliusában megismerkedett egy oroszlányi nővel, aki autót szeretett volna vásárolni. Közösen elmentek egy szombathelyi autókereskedésbe, mert a férfi azt állította, hogy a nő ott kedvező áron juthat hozzá az általa kiválasztott járműhöz.

Felajánlotta a nőnek, hogy majd ő intézi az adásvételt, ezért a nő egy borítékba 600 ezer forintot adott neki. A férfi azonban ezt a pénzt is a saját céljaira fordította: a borítékból különböző összegeket vett ki és elköltötte. Szeptember végére a borítékban csupán 50 ezer forint maradt, amiből természetesen nem tudta az ígért járművet megvásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!