Tárgyalás

2023.03.04. 13:45

Sokmilliós ketaminszállítmánnyal bukott le a komáromi határon

Majd' négymillió forint értékű kábítószerrel próbált átjutni Magyarországra a férfi. Most bíró előtt felelhet.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 9-én lesz a tárgyalása annak a férfinek, akinél egy igazoltatás során kábítószert találtak a szlovák rendőrök a komáromi határátkelőnél. A tervek szerint ekkor hallgatják majd ki őt, de esetlegesen perbeszédek is várhatóak. 

A vádirat szerint a delikvens 2016 novemberének első felében egy szlovák ismerősénél találkozott a szintén szlovák állampolgárságú állatorvossal, akin keresztül egészen Csehországból sikerült nagyobb mennyiségben kábítószerhez jutnia. Az illető 10 ezer eurónak megfelelő forintért vásárolt 99 ampullát, amiben ketamin tartalmú állatgyógyászati készítmény volt. Az általa vezetett gépkocsi csomagtartójában lévő két hangfalban aztán ezeket elrejtette, és megpróbálta becsempészni Magyarországra.

A határon azonban a szlovák vám- és pénzügyőrök egy megelőző akció keretében igazoltatták őt. Az intézkedés során pedig találták nála egy fehér színű, porszerű anyagmaradvánnyal szennyezett műanyag tasakot, egy leforrasztott végű fecskendőt, benne szintén fehér porszerű anyagmaradvánnyal, valamint lefoglalták a hangfalakban elrejtett kábítószert is. Az ampullák ketamintartalma együttesen meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 2,4-szerese volt, tudtuk meg a vádiratból.

Mint kiderült, a férfi metamfetamint, amfetamint és ketamint fogyasztott valamikor azelőtt, hogy elkapták.

 

Címkék#drogügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában