Kábítószerfogyasztás

2022.11.28. 18:10

Keresőkutya buktatta le a kábítószer kereskedőt Komáromnál

Egy szlovák állatorvostól vásárolt ketamint a férfi, amit az autóhangszóróba rejtett.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülést tartanak a Tatabányai Törvényszéken november 29 -én, kedden, annak a férfinak az ügyében, aki egy szlovák állatorvostól illegálisan szerzett ketamint. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

 A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2016. november első felében egy szlovák ismerősénél találkozott a szintén szlovák állampolgárságú állatorvossal, akitől a férfi megkérdezte, hogy tudna-e számára ketamint tartalmazó állatgyógyászati szert szerezni. Az állatorvos felvette a kapcsolatot egy csehországi állatorvos ismerősével, akivel megállapodott, hogy 10 ezer euróért ketamint tartalmazó Narketan nevű készítményt vásárol meg tőle a férfi részére. 

A férfi ezt követően 2016. november 15.-én ismét kiutazott Szlovákiába, hogy a Narketan megvásárlására átadja a 10 ezer eurónak megfelelő forintot. A szlovákiai állatorvos a pénzből Csehországban 99 ketamin tartalmú Narketan  ampullát vásárolt meg. A férfia szlovákiai ismerősétől átvette az ampullákat tartalmazó kis dobozokat, amiket az autó csomagtartójában lévő két hangfalban rejtett el, majd elindult Komárom felé. 

Ugyanezen a napon a komáromi határátkelőnél a szlovák vám- és pénzügyőrök egy megelőző akció keretében igazoltatták a sofőrt, aki önként átadott egy fehér színű porszerű anyagmaradvánnyal szennyezett műanyag tasakot, egy leforrasztott végű fecskendőt, amely három egységnyi, szintén fehér színű, porszerű anyagmaradványt tartalmazott. 

Ezt követően a keresőkutya megtalálta az elrejtett csomagokat, amit le is foglaltak. A férfi által megszerzett Narketan együttesen meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 2,4-szerese. A férfi az eset elött metamfetamint, amfetamint és ketamint is fogyasztott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában