Segélyhívó

2023.03.28. 11:32

Ezt hallanod kell: a 112-t hívta a bábolnai apa, akkora dilemmát okozott neki az overál

A zsaruk ismét készítettek egy összeállítást azokból a hívásokból, amelyek a 112-re érkeztek. Nem fogod tudni, sírj-e vagy nevess, ha meghallgatod!

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Erre ne használd a segélyhívót!

kezdi friss posztjában Facebook-oldalán a Magyar Rendőrség. Az összeállításba, amelybe a 112-es segélyhívóra érkező abszurd hívásokból gyűjtöttek össze egy csokorra valót, bekerült egy bizarr bábolnai eset is.

Csak hogy megtanuljuk:

11800 – ez a tudakozó száma.

112 - ez pedig a készenléti szervekhez (rendőrség, mentőszolgálat, katasztrófavédelem) befutó segélyhívó száma.

Volt, akinek az volt a vészhelyzet, hogy nem tudta, mikor kezdődik a mise. Más a taxi számát nem találta hirtelen. Egy férfi azt gyanította, hogy a boltban patkánymérget tettek a dobozos almalébe, egy másik körkéses borotvához szeretett volna pótkést beszerezni.

Jaj, de aranyos, hát mi ilyenekhez nem értünk, ne haragudjon!

– felelte egy végtelen türelemmel megáldott operátor az egyik telefonálónak. Kollégája pedig még egy „komoly” családi konfliktus megoldásában is tudott segíteni. Az őt hívó férfi a bábolnai rendőrséget kereste. A hívás fogadója megkérdezte, mi történt, mire az édesapából ömleni kezdett a szó.

Most idejöttem, és most azon megy a cirkusz, pontosan elmondom magának, hogy nem kabátot adott a gyerekre, hanem overált!

– érkezett az anyára irányuló paraszáradat. Az operátoron azonban nem lehetett kifogni, egy mondattal megoldotta dilemmát.

A beszélgetés az összeállítás 3. percétől hallható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában