Irány a hűvös

2023.03.09. 19:00

5 évig ülhet a komáromi határon 99 ampulla ketaminnal megbukó drogos

A férfit a bíróság 5 év börtönre ítélte, azonban az ítélet még nem vált jogerőssé.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a férfit, aki ketamint tartalmazó állatgyógyászati készítményt hozott be Szlovákiából Magyarországra. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet nem jogerős. Az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője enyhítéséért, felmentéséért fellebbezett.

Ahogy arról már beszámoltunk, még 2016-ban a férfinak egy szlovák állatorvoson keresztül Csehországból sikerült nagyobb mennyiségben kábítószerhez jutnia. Egészen pontosan 99 ampullához, amelyekben ketamin tartalmú állatgyógyászati készítmény volt. Az általa vezetett gépkocsi csomagtartójában lévő két hangfalban aztán ezeket elrejtette, és megpróbálta becsempészni Magyarországra.

A határon azonban a szlovák vám- és pénzügyőrök egy megelőző akció keretében igazoltatták őt. Az intézkedés során pedig találták nála egy fehér színű, porszerű anyagmaradvánnyal szennyezett műanyag tasakot, egy leforrasztott végű fecskendőt, benne szintén fehér porszerű anyagmaradvánnyal, valamint lefoglalták a hangfalakban elrejtett kábítószert is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!