Bírósági tárgyalás

2023.02.12. 18:36

Végig rabolta és fosztogatta a két tatabányai férfi a környéket

Pénztárcákat, árucikkeket loptak, kifosztottak egy idős ember egy ismerősüket pedig összeverték.

Kemma.hu

A vádirat szerint egy férfi, aki alkalmi munkákat végzett 2021-ben különböző időpontokban, különféle üzletekből árucikkeket, elektromos borotvát, arcápolási termékeket, szeszesitalt, édességet tulajdonított lopott el, emellett egy parkoló autóbusz és egy személygépkocsi vezetőfülkéjén keresztül benyúlva azokból pénztárcát, telefonos tartozékokat, készpénzt vitt magával. 

Egy másik férfi 2021. július 6-án egy tatabányai üzletközpont mozgólépcsőjén felfigyelt az előtte álló férfi nadrágjának hátsó zsebében lévő pénztárcára, ezért szándékosan nekiütközött, és magához vette a férfi 3 ezer forint értékű pénztárcáját, a benne lévő 100 ezer forint készpénzzel és egy bankkártyával együtt. A pénztárcából a pénzt kivette, majd a tárcát annak további tartalmával együtt egy szemetestárolóba dobta. 

A boltokból és járművekből lopó férfi 2021. július 8-án egy társasággal közösen sörözött. Amikor a társaság  egyik tagja bement az üzletbe vásárolni, a tolvaj  magához vette az asztalon hagyott, 42 ezer forint értékű mobiltelefont, majd eliszkolt. 

Ugyanez a férfi 2021. október 22-én egy tatabányai parkban, egy  padon ülő idős embertől, aki csak járást segítő eszközzel tudott közlekedni, cigarettát kért.  Amikor az idős úr nem tudott eleget tenni a kérésnek, a férfi hirtelen felkapta az idős ember autóstáskáját a benne lévő pénztárcával, iratokkal, bankkártyával, irataival, bankkártyájával, mobiltelefonnal, kulcsokkal, elektromos cigarettával, és 1 200 forint készpénzzel együtt, majd elfutott. 

A bankkártyával aznap egy dohányboltban szeszesitalt akart vásárolni, azonban a tranzakció sikertelen volt. Ezt követően a férfi az autóbuszpályaudvar várótermében meglátta egy ismerősét,  akinek átadta az idős bácsi bankkártyáját és megkérte, hogy vegyen neki cigarettát. Ugyan a férfi ismerőse tisztában volt azzal, hogy a bankkártya nem a barátjáé, több alkalommal cigarettát vásárolt a bankkártyával. 

A tolvaj férfi és a korábban a mozgólépcsőn pénztárcát lopó férfi 2021. november 11-én Tatán, a vasúti megállóhelyen találkozott egy négy fős társasággal. A két férfi odament a társasághoz és egyikőjüket egy állítólagos korábbi sérelmük miatt felelősségre vonták, majd szidalmazták. Ezt követően a két férfi, valamint a négy fős társaság Tatabányára utazott. 

A tatabányai vasútállomáson a két férfi az ismerősüktől pénzt kért. Mikor az ismerős ennek nem tett eleget,  az egyik tolvaj és a férfi lökdösődni kezdett, majd a pénzt kérő férfi rugdosni kezdte áldozatát, aki a földre esett.  A földön fekvő embert a férfi tovább rugdosta, míg társa ráült és a nadrágjának jobb első zsebéből 4 ezer forint készpénzt vette ki.  A vasútőr ezt látva telefonon értesítette a nyomozó hatóságot. Mikor ezt a két férfi észrevette,  elmenekültek.  A tárgyalás a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában