Bírósági tárgyalás

2023.01.15. 10:46

Bíróság elé állnak a tatabányai rablók

Egyikük egy idős, védtelen embert is kifosztott.

A vádirat szerint egy férfi 2021-ben különféle árucikkeket, úgy mint: elektromos borotvát, arcápolási termékeket, szeszesitalt, édességet lopott el, míg egy másik alkalommal egy parkoló autóbusz és egy személygépkocsi vezetőfülkéjén keresztül benyúlva azokból pénztárcát, telefonos tartozékokat, készpénzt vitt magával, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Egy másik férfi 2021. július 6-án egy tatabányai üzletközpont mozgólépcsőjén felfigyelt az előtte álló férfi nadrágjának hátsó zsebében lévő pénztárcára. Szándékosan nekiütközött, és magához vette a a 3 ezer forint értékű pénztárcát a benne lévő 100 ezer forint készpénzzel és egy bankkártyával. A pénztárcából a pénzt kivette, majd a tárcát annak további tartalmával együtt egy szemetestárolóba dobta. 

Az első férfi 2021. július 8-án egy társasággal közösen sörözött. Amikor a társaság egyik tagja bement az üzletbe vásárolni, a férfi  magához vette a vásárló 42 ezer  forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. 

Ugyanez a férfi 2021. október 22-én egy tatabányai parkban, egy padon ülő  idős embertől, aki csak járást segítő eszközzel tud közlekedni, cigarettát kért. Amikor az idős ember ennek nem tett eleget, a férfi hirtelen felkapta az idős ember autóstáskáját és a benne lévő pénztárcával, iratokkal, bankkártyával, mobiltelefonnal, kulcsokkal, elektromos cigarettával, és 1200 forint készpénzzel együtt elfutott.  A bankkártyával aznap egy dohányboltban szeszesitalt akart vásárolni, azonban a tranzakció sikertelen volt. 

A rabló nem sokkal később találkozott egy ismerősével, akit megkért, hogy az ellopott bankkártyával vegyen neki cigarettát. Társa, aki tisztában volt azzal, hogy a bankkártya nem a férfi tulajdonát képezi, több alkalommal vásárolt  cigarettát a bankkártyával, melyeket átadott a férfinak. 

Az idős embert kiraboló férfi és a pénztárcatolvaj 2021. november 11-én a tatai vasúti megállóban találkozott egy négy fős társasággal. Ekkor odaléptek a társaság egyik tagjához, akit egy korábbi, állítólagos sérelmük miatt felelősségre vontak és szidalmaztak. Ezt követően a két férfi, valamint a társaság szidalmazott tagja és a társaságában tartózkodó személyek Tatabányára utaztak. 

A tatabányai vasútállomáson a két férfi a korábban felelősségre vont társuktól pénzt kért, aki a kérésnek nem tett eleget, ezért a két férfi bántalmazni kezdte társukat, hogy a pénzt elvegyék tőle. Lökdösni kezdték, megrúgták, aminek következtében a bántalmazott férfi a földre esett. A korábban rablást elkövető férfi ekkor több alkalommal is belerúgott a földön fekvőbe, a tollvaj férfi pedig a bántalmazott zsebéből 4 ezer forintot vett ki.  A vasútőr a ezt látva a nyomozó hatóságot telefonon értesítette, amit a rablók észrevettek, ezért a helyszínről távoztak.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a két férfit ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, harmadik közreműködő társukat pedig ítélje közérdekű munkabüntetésre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában