Meghosszabbítva

2023.02.14. 06:25

Letartóztatásban marad az esztergomi vasúton banditát játszó bajai férfi

Rövid időn belül két férfire is rátámadt a vasútállomáson az ittas bajai férfi, most 3 hónappal meghosszabbították letartóztatását.

Kemma.hu

Két férfire támadt rá az ittas bajai elkövető az esztergomi vasúton

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását  annak a férfinak, aki az esztergomi vasútállomáson követett el súlyos bűncselekményeket. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását január 13-án egy hónapra rendelte el. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatását három hónappal, május 13-ig meghosszabbította.

Az indítvány szerint a bajai férfi január 10-én 22 óra 35 perc körüli időben az esztergomi vasútállomás területén ittas állapotban pénzt és cigarettát kért a sértettől. Az azonban sem pénzt, sem cigarettát nem adott az elkövetőnek, aki a sértett zsebéből kivette a  mobiltelefont, valamint az annak tokjában lévő bankkártyát azért, hogy azokat ellopja.

A férfi az elkövető után ment, felhívta a telefon visszadására. Ekkor az elkövető, azért, hogy a mobiltelefont megtartsa, háromszor megütötte, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. Az agresszor ezután a vasútállomás parkolójában a gépjárműbe éppen beszálló másik férfit arra kérte, vigye őt el valahová. Ezt megtagadta, ezért az elkövető a gépjárműre ráütött. A sértett ekkor a gépjárműből kiszállt, az elkövető azonban többször arcon ütötte őt. A cselekmény közben a megtámadott férfinak több sérülése keletkezett, többek között bordatörését  és karcsonttörést szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában