Tűzeset

2023.02.13. 06:48

Helyszíni videón a dorogi rémálom: 4 éves kislányt is mentettek a lakástűzből

Egy idős nő lakásában keletkezett tűz Dorogon vasárnap reggel. A helyszínre a tűzoltók mellett a mentőket is riasztani kellett, akik több lakót is kórházba szállítottak.

Kemma.hu

A ház falán fekete korom jelzi, hogy hol tomboltak a lángok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy társasházi lakásban keletkezett tűz Dorogon, a a Zsigmondy Vilmos lakótelepen február 12-én reggel. A tűzesethez az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók is vonultak, a mentőket is a helyszínre kellett riasztani. A lánglovagok több embert is kimenekítettek.

A Tények tudósításából az is kiderült, hogy egy 70 év körüli nő lakásában keletkezett a tűz, aki sokkos állapotban várta a tűzoltók megérkezését. A szörnyű esetről egy szemtanú helyszíni videót is készített. A lakásban minden porig égett, ami teljesen lakhatatlanná vált. 

Egy lakó elmondta, hogy először szirénán hallották a tájékoztatást, hogy mindenki haladéktalanul hagyja el az épületet, mivel nem tudták, hogy melyik épületről van szó, ezért ők is az utcára rohantak. Az idős nő egyik szomszédja úgy nyilatkozott, hogy a hangos csörömpölésre riadt fel, azonnal kiszaladt az erkélyre, majd a lépcsőházba, ahol találkozott az idős nővel.

– A folyosón állt, egyetlen pongyolában, papucsban és egy kabátot kért tőlem, de akkor már gomolygott a füst – nyilatkozta a szomszéd.

A helyszínre érkező tűzoltók végül az épületből 15 embert mentettek ki, többüket légzőmaszkban, köztük egy 4 éves kislányt is. A tűz következtében egy idős nő elsőfokú égési sérülést, három lakó pedig könnyebb füstmérgezést szenvedtek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában