Bántalmazás

2023.02.01. 16:30

Felfüggesztett kapott a tatabányai buszsofőrverő, de az ügyészség hűvösre tenné (videó)

Az ittas férfinak sok volt már a számláján, nem csak a tatabányai buszsofőrt bántotta, korábban Vértesszőlősön próbált meg lopni.

Kemma.hu

A sofőrre támadt az ittas férfi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a járásbíróság a buszsofőrre támadó férfit 1 év 6 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidőre elrendelte a pártfogó felügyeletét, magatartási szabályként előírta, hogy nyilvános helyen ne fogyasszon alkoholt, valamint vegyen részt indulatkezelési tréningen. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az elkövető, védő tudomásul vette, ugyanakkor az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a tatabányai autóbuszra az elkövető 2022. március 27-én felszállt, azonban a sofőr felszólítása ellenére menetjegyet nem vett, bérletet sem mutatott fel. A férfi a buszban leült, az autóbusz vezetője odament hozzá, és  felszólította arra, hogy  szálljon le a járműről. Az elkövető a sofőrt szidalmazta, aki az ülésről felállította, és leszállította. Amikor a sértett a vezetőfülkéhez ment, az ittas férfi az autóbuszba visszamászott. A férfi a sofőrt tovább szidalmazta, a jobb karjára ütött, a mellkasánál meglökte.

 A férfi egy utassal is vitázott, akit leköpött, eközben az utast és az elkövetőt egymástól távoltartó sofőr karjára ismét ráütött. Ezután a férfi a buszról leszállt, azonban az ajtóban álló sofőr felé rúgott. Ezt követően a férfi ismét visszament a buszba, a sofőrt megpróbálta lefejelni. A sértett a busz ajtajait bezárta, hogy a férfi a rendőri intézkedésig ne tudjon elmenni, mire a férfi az ajtóba kétszer belerúgott.

A lopás vétsége, a rongálás vétsége, a könnyű testi sértés vétsége miatt benyújtott vádirat szerint az ittas férfi 2021. november 6-án a vértesszőlősi kerítéssel körülhatárolt családi ház udvarába bement, majd az udvarban parkoló személygépkocsi tetőponyváját felszakította, mellyel 100 ezer forint összegű rongálási kárt okozott. A férfi ezután egy másik személygépkocsi csukott, de nem zárt ajtaját kinyitotta, és abból akkumulátort, és házimozi rendszert lopott összesen 54 ezer forint értékben.  

Az elkövető a 2 darab akkumulátort a sértett telke melletti ingatlan bejáratához vitte, a házimozi rendszert azonban a helyszínről elvinni nem tudta, mert a tulaj a vádlottat a cselekmény elkövetése közben tetten érte. A sértettnek a tolvajjal szóváltása alakult ki, melynek során dulakodás alakult ki. A közelben lévő lapátnyéllel a sértett bal lábát megütötte, melytől a annak a bal lábszár testközeli harmadában a külső oldalon duzzanat alakult ki, mely 8 napon belül gyógyuló sérülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában