Ítélet

2023.02.14. 11:08

28 hónapig ülhet a hűvösön az M1-esen 9 migránst csempésző szerb férfi

7 migránst próbált átcsempészni a határon a szerb férfi, azonban az M1-esen lekapcsolták. Most ítélet született az embercsempész ügyében.

Kemma.hu

Sikeres szállítás esetén ezer eurót kapott volna az embercsempész

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélte azt a szerb férfit, aki kilenc migránst szállított a személygépkocsival az M1-esen. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen személy megbízásából, sikeres szállítás esetén ezer Euro díjazás ígéretére, 2021. október 11-én a tompai határátkelőhelyen át Szerbiából Magyarországra utazott a megbízója által a bűncselekmény végrehajtása céljából a rendelkezésére bocsátott személygépkocsival. A férfi ezután a megbízója által megadott koordináták alapján Szeged térségében, egy lakott területen kívüli, erdős területen, a személygépkocsiba összesen 9 fő (7 fő szír, 2 fő egyiptomi állampolgárságú) illegális migránst vett fel azzal, hogy őket a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja, annak jogellenes átlépése céljából.

Ezzel az Opellel szállította a migránsokat a csempész
Ezzel az Opellel szállította a migránsokat a csempész
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A migráns személyek felvételét követően a férfi a gépkocsival Ausztria felé indult, a jármű csomagterében 4 fő, az utasterében pedig 5 fő migráns utazott. A Nemzeti Adó és Vámhivatal járőrei 2021. október 12-én, 1 óra 29 perckor, az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93. kilométerszelvényben ellenőrzés alá vontak a gépkocsit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában