Gyújtogatás

2023.01.17. 15:30

Videón a bosszúálló tatabányai férfi, aki felgyújtotta ismerőse teherautóját

Rongálás bűntette miatt 5 hónap, végrehajtásában 1 év 8 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Tatabányai Járásbíróság azzal a férfival szemben, aki haragosa tehergépkocsiját gyújtotta fel. A bíróság kötelezte az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére.

Kemma.hu

Lángolt a teherautó, fülkéje teljesen kiégett

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az ittas férfi ittas 2020. szeptember 9-én az esti órákban egy tatabányai  telephelyen azért jelent meg, hogy szerszámainak eltűnése miatt számonkérje ismerősét,  adta hírül a Tatabányai Törvényszék. Nem találta a keresett férfit, viszont észrevette, hogy tehergépkocsija a telephelyen parkol. 

Az ittas férfi ekkor a teherautóhoz ment, kinyitotta annak ajtaját és öngyújtóval tüzet gyújtott a kocsi fülkéjében. A tehergépkocsi első része teljesen kiégett, a fém alkatrészeken kívül valamennyi szerkezeti elem a lángok martalékává vált. 

A rongálással okozott kár 1 millió 170 ezer forint. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette, tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom Vármegyei Főügyészség sajtszóvivőjétől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában