Bukás az M1-esen

2023.01.11. 08:47

Videó: az egész kocsit csempészetre tuningolták, 11,5 milliót rejtett a kárpit

A sofőr téli gumikat szállított. Meg egy atombiztosra becsomagolt dobozt. A pénzügyőrök aztán kicsit alaposabban megnézték a belsőteret.

Kemma.hu

Téli gumikat is szállított, de azért volt más is a kocsiban

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Téli gumikat szállított egy férfi az M1-es autópályán, azonban egy zsák is volt az autója csomagtartójában. A NAV munkatársai ellenőriztek az autót, amely Csehországba tartott.

Az ukrán sofőr azt mondta, csupán a téli kerekeit viszi a csomagtartójában. Ám a fekete zsákba bugyolált doboz gyanút keltett.

Az alapos átvizsgálás után kideült, hogy a kocsinak dupla padlóburkolata van. A pénzügyőrök a beépített rejtekhelyről összesen 5500 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát pakoltak ki. 

A férfi azt mondta, hogy nem tudott az elrejtett rakományról, mint ahogy arról a fél négyzetméteres nyílásról sem, ahol bejuthattak a dobozok.  A több mint 11 és fél millió forint értékű füstölnivalót munkatársaink lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában