Tárgyalás

2023.01.06. 10:39

Pisztolyt is szorított élettársa fejéhez az ittas férfi

Rendszeresen verte párját, aki életveszély közeli állapota került az ütlegelés miatt.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járásbíróság január 9-én tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki rendszeresen verte és bántalmazta élettársát, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. A vádirat szerint egy férfi és egy nő élettársi viszonyban éltek egymással, kapcsolatuk azonban megromlott. Ebből kifolyólag 2017. decembere és 2020. áprilisa közötti  az ittas állapotú férfi rendszeresen bántalmazta élettársát: lökdöste, megpofozta, ököllel arcon ütötte a bal oldalára betegsége miatt lebénult, és csak bicegve járni tudó nőt, aminek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

2019. év nyarán egy nyaralóban az ittas állapotban lévő férfi felpofozta a vele együtt italozó ismerősét, majd egy gáz- és riasztófegyverével lövöldözni kezdte a köveket. Az ittas férfi élettársa rászólt a férfira, hogy hagyja abba amit csinál. A férfi ekkor hajánál fogva kezdte rángatni élettársát, majd a fegyvert a nő fejéhez szorította és megfenyegette hogy megöli őt is és az ismerősét is.  

2020. április 26-án este nyolc óra körül a férfi táti otthonukban, ittas állapotban, egy előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta élettársát. Nyakánál fogva ráncigálta, az ágyra lökte, és a nőt testszerte több alkalommal megütötte. Bal kezével szorította a nő nyakát, aki emiatt csak nehezen kapott levegőt. 

A bántalmazás következtében a nőnek nyolc napon túl gyógyuló, ténylegesen négy hét gyógytartamú agysérülése keletkezett, a homlokot ért ütés miatt kishíján életveszélyes állapotba került. A tárgyalás, melyen a bizonyítási eljárás tanú és szakértő meghallgatásával folytatódik, majd perbeszédek és ítélethirdetés várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában