Finn módszer

2023.01.09. 16:21

Rosszul jártak, akik részegen vezettek Bakonyalján

A Kisbéri Rendőrkapitányság egyenruhásai két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a finn módszeres ittasság ellenőrzés során január 9-én.

Sz. D. K.

Forrás: Shutterstock

Az akció során a rendőrök Bakonyszombathely, Jókai Mór és a Széchenyi utca körforgalomnál ellenőrizték a járművezetőket. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll, – jellemzően – csak a járművezetők ittasság ellenőrzésére korlátozódik.

A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóközleményből kiderül: az egyenruhások két óra alatt két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az egyik sofőr ellen 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, míg egy 66 járművezetővel szemben pedig büntetőeljárást indítottak. Egy idős férfi pápai lakhelyéről a móri munkahelyére tartott, ahonnan tehergépkocsival Németországba kívánt volna árut szállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában