Ítélet

2023.01.03. 14:40

Hűvösre került a két lábatlani gyújtogató (videó)

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette és a kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a két férfival szemben, akik előbb lopni akartak, majd két járművet gyújtottak fel.

Kemma.hu

Egy dömpert és egy autót is felgyújtott a két lábatlani tolvaj

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A bíróság a férfiakkal szemben 1 év 6 hó- 1 év 6 hó, végrehajtásában 4-4 évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egyidejűleg 6 millió forintos kártérítésre kötelezte őket, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

A vádirat szerint két ittas férfi 2022. február 06-án a lábatlani telephelyre a nyitott kapun keresztül jutottak be, ahonnan katalizátort akartak lopni. Benéztek egy autó alá, katalizátort azonban nem találtak. Ezt követően egy, a telephelyen álló dömperhez mentek, és felmásztak rá. 

Az egyik férfi rábírására a másik férfi a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy rongyot, aminek következtében a munkagép kezelőtere kiégett. A rongálással okozott kár 6 millió forint.

Ezután a két férfi egy személygépkocsihoz ment, majd a felbujtó férfi rábírására a másik férfi a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy babaruhát, ami miatt a jármű belső tere kiégett, a műanyag alkatrészek megolvadtak. A rongálással okozott kár 295 ezer 500 forint, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Ügyészség sajtószóvivőjétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában