Megbízásra

2023.01.04. 20:26

Hét embert az utastérben, hatot a csomagtartóban szállított, az M1-esen bukott le

A román férfi a megbízójával mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, ezen kapta a szállítás közben az utasításokat.

Kemma.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 13 tunéziai migránst szállított illegálisan – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi 2022. július 7-én reggel egy ismeretlen román embercsempész megbízásából, pénz ígérete ellenében vállalta, hogy a Szerbiából Magyarországra jogellenesen érkező migránsokat a magyar-szerb államhatártól a magyar-osztrák határig szállítja, segítve őket abban, hogy az államhatárt jogellenesen átlépjék.

A férfi 2022. július 7-én a kora délutáni órákban az 5 személy szállítására alkalmas román rendszámú személygépkocsiba felvett 13 tunéziai személyt, akik közül heten az utastérben hatan pedig a csomagtérben foglaltak helyet. A sofőr a megbízójával mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot, ezen kapta a szállítás közben az utasításokat.

A migránsok felvétele után a férfi Ausztria felé vette az irányt, amikor rendőrjárőrök 2022. július 7-én 16 óra 55 perckor, az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, Ács térségében, a 94-es kilométerszelvénynél ellenőrizték. A sofőr letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2022. július 8-án rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben  a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a Komáromi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában