Embercsempészet

2023.01.16. 18:20

Drogos csempész és társa szállította a migránsokat Mocsánál, hűvösön maradhatnak

További két hónappal meghosszabbították annak a két csempésznek a letartóztatását, akiket az M1-esen Mocsánál kapcsoltak le.

Kemma.hu

Az embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség  ismét indítványozta annak a két szlovák állampolgárságú férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik 29 migránst szállítottak teherautóval az M1-es autópályán

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a két férfi letartóztatását a bíróság 2022. május 20-án rendelte el, legutóbb a határidejét 2023. január 20-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta, hogy ezt mindkét férfi esetében március 20-ig hosszabbítsák meg.

Az indítvány szerint a két férfi 2022 májusának egyik hajnalán Magyarország területén, egy, a magyar-szerb államhatár közelében lévő elhagyatott helyen 29, Magyarországra illegálisan érkezett migránst vett fel egy szlovák ponyvás teherkocsiba. 11-en pakisztáninak, 18-an afgánnak vallották magukat. Az úticél Ausztria volt. 

A tatabányai rendőrök az M1-es autópálya Bécs felé vezető oldalán Mocsa területén vonták ellenőrzés alá a tehergépkocsit. Az intézkedő rendőrjárőrök a tehergépkocsi rakterében megtalálták a migráns személyeket, valamint az egyik elkövető ruházatából amfetamint, metamfetamint, és marihuanát foglaltak le. Ez az elkövető fogyasztotta is ezeket a kábítószereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában