Van sapka, nincs sapka

2022.12.05. 19:29

Hűvösön maradnak a dorogi sapkarablók, akik piát és ennivalót is loptak

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség újabb eredményes indítványt tett a két férfi letartóztatásának meghosszabbítására.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik férfi március 28-án délután egy tokodaltárói utcában parkoló személygépkocsi első szélvédőjét egy téglával betörte, amivel 66 ezer 294 forint kárt okozott. A férfi erőszakos cselekménye kihívóan közösségellenes volt, és alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az indítvány szerint a két férfi április 3-án az esti órákban Dorogon, az utcán együtt múlatta az időt, majd egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott  15 ezer 235 forint értékben. Az elkövetők ittak az alkoholból, majd a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel.  Emelt hangon cigarettát kértek tőle, majd egyikük pénzt is követelt. A sértett közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs.

A másik elkövető ekkor egy határozott mozdulattal megpróbálta levenni a sértettről annak sapkáját, ám a másik azt megfogta. Ezután a két elkövető közös erővel próbálta meg kitépni a sértett kezéből a sapkát: az egyik férfi  megragadta a nyakát és ököllel az arcán megütötte. Ennek hatására a sértett az 1400 forintos sapkáját elengedte, amellyel az elkövetők a helyszínről elszaladtak – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi bejelentést tett a rendőrségen, hogy két ismeretlen bántalmazta, majd erőszakkal elvették a sapkáját. A dorogi rendőrök forró nyomon indultak a felkutatásukra. Mindössze 15 percre volt szükségük ahhoz, hogy elfogják a 18 éves P. P-t és a szintén 18 éves T. Cs-t, akiket előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett, garázdaság és rongálás elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki őket. A dorogi rendőrök a sapkát lefoglalták. A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság két másik bűnügyet egyesített a nyomozáshoz.

Több ügyet egyesítettek

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további bűnügyeket egyesített a nyomozáshoz. Ezek egyike szerint az egyik férfi március 19-én a reggeli órákban Esztergomban, a Kis-Duna sétányon a neki kölcsönadott, és így rábízott  155 ezer forintos elektromos rollert nem adta vissza sértettnek, hanem azt ellopta, majd megvételre kínálta másnak.

A rendőrségen mindkét fiatal vallomást tett. A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája akkor elrendelte a letartóztatásukat, amelyet később egy hónappal meghosszabbítottak.

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a december 5-én tartott ülésen a rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 2 hónappal, vagyis 2023. február 6-ig hosszabbította meg a két férfi letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak letartóztatásának meghosszabbítása a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokolt. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.


 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!