Hivatás

2022.12.25. 08:45

Ezek a tatabányai hősök ma értetek dolgoznak az otthoni karácsonyozás helyett

Míg mások otthon, vagy rokonaiknál töltik az ünnepeket, addig sokan a munkahelyükön dolgoznak karácsonykor is.

G. D. V.

A „C” szolgálati csoport lesz szolgálatban karácsony este . Arról meséltek, hogy milyen az ünnep, ami munkával telik

Forrás: Beküldött

 A Tatabányai Hivatásos Tűzoltóságon sem áll meg az élet az ünnepek alatt. A „C” szolgálati csoport tűzoltói lesznek szolgálatban december 25-én.
– Nálunk a tűzoltóságon nincs ünnepnap. Szolgálati és pihenő nap van. Persze az ünnepek alatt talán kicsit kötetlenebb az élet a laktanyában, de ilyenkor is vannak feladatok napközben. És persze bármikor megszólalhat a sziréna. Ha a megyében mindenkinek meghitten, balesetmentesen telik az ünnep, akkor nekünk is nyugodt karácsonyi szolgálatunk lesz – magyarázta Sejben Tibor tűzoltó őrmester.

Sikos Károly Álmos tűzoltó őrmester elmondta, hogy őket is várják haza a szeretteik, de megértik, hogy nekik ez a hivatásuk: ez már csak így megy, apa fontos dolgot csinál ilyenkor.
– Sajnos pont az évnek ebben a részében több lakástűzhöz kell vonulnunk, mint az év másik szakaszában, az ünnepi időszak, a folyamatos otthonlét és a rengeteg tennivaló sokszor veszélyt rejthet, ezért ha lehet, üzennénk is: a nyílt láng használatánál, főzésnél legyünk körültekintőek – kérte a tűzoltó. Szavait többször kiemelte már a katasztrófavédelem, érdemes hát megfogadni a tanácsát, tanácsaikat

Kozma László rendőr zászlós, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Tevékenység Irányítási Központjának ügyeletese elmondta, hogy december 24-ét mindig a szűk család, a párja és gyermekei körében tölti. Ezen a napon ajándékozzák meg egymást. 25-26-án pedig a szülőkhöz látogatnak el vagy pedig ők jönnek el hozzájuk. Kivéve amikor szolgálatban tölti az ünnepeket.

– Mivel 24 évvel ezelőtt ezt választottam a hivatásomnak, ezért volt rá idő, hogy a szeretteim megbarátkozzanak a gondolattal: nem az átlagos ember életét élem. Nincs hétvége vagy ünnepnap. Szolgálatok ciklikussága határozza meg az életemet és szabadidőmet. Az ünnepi hangulatot mindig igyekszünk magunkkal vinni, becsempészni a munkahelyünkre is. Van feldíszített karácsonyfánk. Karácsonyi dalokat hallgatunk. Apróságokkal kedveskedünk egymásnak. Mindenki hoz magával otthonról különböző ételeket, süteményeket, amivel megvendégeljük egymást. Így könnyebben és jobban telik az ünnep, még ha a munkahelyünkön is vagyunk – árulta el a rendőr.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!